sdg's

Vleugelpiano
De Pinte

De Sustainable Development Goals (SDG) van de Verenigde Naties zijn de doelstellingen die de wereld zich stelt om aan duurzame ontwikkeling te werken. Het gaat om 17 hoofddoelstellingen en 169 subdoelstellingen. TWS Projects omarmt deze SDG’s volledig.

TWS Projects schaart zich achter SDG 

Deze sdg’s moeten van onze planeet tegen 2030 een gezondere en betere plek maken. Ze reflecteren de drie dimensies van duurzame ontwikkeling: het economische, het sociale en het ecologische aspect.

Deze doelen zijn het resultaat van twee mondiale agenda’s: duurzame ontwikkeling en ontwikkelingssamenwerking. De nadruk van deze agenda ligt op ‘universaliteit’. Dit betekent dat duurzame ontwikkeling niet enkel in het ‘globale zuiden’ moet gebeuren maar over de hele planeet.

 

SDG’s in Vlaanderen voor gemeenten en lokale besturen

De uitvoering van deze SDG’s in Vlaanderen past binnen de langetermijnvisie van de Vlaamse overheid (Visie 2050). Ieder beleidsdomein van de Vlaamse overheid en iedere Vlaamse minister is betrokken bij de implementatie van de SDG's.

Ook onze gemeenten en lokale besturen en organisaties zijn druk bezig met de sensibilisering rond deze SDG’s. Want om ze te realiseren, moet iedereen mee in het bad. De Vlaamse regering wil in samenwerking met de Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG) 49 doelstellingen realiseren tegen 2030.

 

Piano voor De Pinte: SDG kwaliteitsonderwijs

Een van deze 49 doelstellingen is het realiseren van kwaliteitsonderwijs. Het pianoproject dat TWS Projects op touw zet voor Muziekschool De Pinte past dus perfect in deze SDG doelstelling. Dit houdt in dat het onderwijs in 2030 kwalitatief en betaalbaar zijn, zodat iedereen een leven lang goed onderwijs kan genieten.

In oktober van dit jaar staat er een vleugelpiano in de gemeentelijke bibliotheek van De Pinte. Hierdoor kan Muziekschool De Pinte 10 keer per semester gratis beschikken over de bibruimte waar de vleugelpiano zal staan. Die zal de school gebruiken voor toon- en examenmomenten van leerlingen, open instrumentenvoorstelling door de leerkrachten en andere projecten.

Bibbezoekers kunnen, mits reservatie en op vertoon van hun gratis bibkaart, een half uur gratis piano spelen. Andere verenigingen in De Pinte kunnen de piano aan een gunstig tarief huren. In de prijs is een stembeurt begrepen. Zo blijft het instrument in goede staat en staat het garant voor een mooie concertbeleving.

 

De Pinte pint zich vast op SDG’s

Ook de Pintse jeugdverenigingen gaan aan de slag met deze duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Het lokaal jeugdbestuur integreerde de SDG's in hun meerjarenplan 2020-2025. De jeugdraad van De Pinte-Zevergem bedacht een SDG-Challenge voor de jeugdverenigingen om hen aan te zetten om aan de slag te gaan met de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Maandelijks staat één SDG in de kijker van de Pintse jeugd. Want een duurzame wereld is een wereld waarin we allemaal een goed leven hebben, zonder dat onze planeet eronder lijdt.

 

Schaar jij je mee achter SDG?

Wil je als bedrijf of ondernemer mee helpen om een maatschappelijk project te realiseren? Onze sociale projecten variëren van kleine noden en behoeften tot grote mobiliteitsprojecten. TWS Projects werkt op vraag van sociale organisaties, wzc’s, dieren- en natuurorganisaties, scholen voor kinderen al dan niet met beperking, revalidatiecentra, steden en gemeenten, enzovoort. Voor elk project hebben we 30 à 35 ‘ondernemers met een hart’ nodig die zich engageren. Doe jij mee?

 

Meer weten over de MVO projecten van TWS Projects?