Online muzieklessen

Vleugelpiano
De Pinte

Online muzieklessen via video is een unieke manier van les volgen. Videolessen worden vooral bij de jongeren fel gesmaakt. Maar! Hoewel je door middel van video feeling krijgt met het muziekinstrument en de docent, is het goed om af te wegen voor wat soort cursus je online lesgeven inzet.

Online lessen Muziekschool De Pinte

Koen Caspeele van Muziekschool De Pinte: “Toen corona volop woedde in de eerste lockdown, gingen onze lessen online. Onze leerkrachten hebben snel de switch gemaakt naar het online lesgeven. Voor instrumentlessen en notenleer verliep dit vlot vanaf de start, maar voor musical en kleuterlessen was dit geen evidentie.”

TWS Projects realiseert project voor Muziekschool De Pinte

 

Online muziekcursussen

Muziekschool in De Pinte investeerde fors in nieuwe technologie zodat leerlingen onbezorgd online les kregen. De online lessen worden in het lesaanbod meegenomen, maar uiteraard enkel wanneer de cursus en het publiek er zich toe leent. “Ik denk bijvoorbeeld aan specifieke technieklessen  of lessen over de geschiedenis van de muziek,” aldus Koen Caspeele.

Muziekschool online

Of je nu gitaar, piano, of basgitaar wilt leren spelen of wilt leren zingen. Online studeren biedt veel voordelen! Om online muziekles te volgen heb je deze dingen nodig: een instrument (uiteraard), een pc of laptop waarop je kan videochatten, een plek waar je rustig kan oefenen, tijd en … discipline.

 

Niet voor alle muzieklessen

“Het online gegeven is dus ideaal om in onze werking te integreren maar niet altijd als een volwaardig alternatief, “ zegt Koen Caspeele. “Sommige aspecten van cursussen zoals toonvorming, synchroon spelen en muziekhouding kun je nu eenmaal niet via video leren. Ook voor kleuters of beginnende muzikanten zijn online cursussen niet aangewezen. Wij geven in dat geval altijd voorrang aan onze fysieke lessen.”

Wil je online of fysiek aan de slag met een muziekinstrument? Meer info over het aanbod van Muziekschool De Pinte.

 

Maatschappelijk project Muziekschool De Pinte

TWS Projects realiseert met de hulp van haar leden-ondernemers tal van maatschappelijke samenwerkingsprojecten, zoals de aankoop van een vleugelpiano voor Muziekschool De Pinte. Deze piano is bedoeld om de hele Pintse gemeenschap samen te brengen rond muziek. Ze krijgt een plaats in de bibliotheek van De Pinte waar een concertruimte wordt voorzien.

 

Sociaal project steunen? Hoe jouw steentje bijdragen? 

Door lid te worden van TWS Projects vinden ondernemers elkaar rond een gemeenschappelijk sociaal project of een goed doel waarmee ze voeling hebben. TWS Projects en het team van Geert Devloo bieden in return een waaier aan mogelijkheden (netwerking, visibiliteit, opleiding, aandacht in de pers, …). 

Deze samenwerking biedt tal van troeven:

Maatschappelijke bewogenheid en engagement in de kijker zetten 

Sociaal ondernemerschap: meewerken aan een betere samenleving. 

Transparantie: exact weten waar jouw MVO budget naartoe gaat. 

Ondersteuning om eigen business extra zichtbaar te maken bij klanten en prospecten.

 

Meer weten over de MVO projecten van TWS Projects?