Muziekschool de pinte en lochristi

Vleugelpiano
De Pinte

Op zoek naar kwalitatieve muzieklessen in Oost-Vlaanderen? Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen in de muziekscholen van De Pinte en Lochristi terecht voor individuele instrumentlessen.

Muziekscholen in De Pinte en Lochristi

Muziekschool De Pinte vzw is een privé initiatief. “We bepalen zelf ons aanbod en werken volledig op inschrijvingsgelden en een beperkte subsidie van de gemeente,” zegt directeur Koen Caspeele. “De lokalen huren we van de gemeente en van GO-Atheneum Erasmus De Pinte.

“Muziekschool De Pinte vzw is in 2014 opgericht en ontstaan uit muziekschool Lochristi die al 32 jaar bestaat. Het bestuur van Muziekschool De Pinte is in handen van Simon Neyt, collega-directeur van Muziekschool Lochristi en bestuurder van Muziekschool De Pinte, en mezelf”, aldus Koen. “Iedereen kan bij Muziekschool De Pinte terecht: kleuters, kinderen, jongeren en volwassenen. Onze oudste leerling is 80!”

Muziekcursussen in De Pinte:

 • Muziekschool voor kleuters
 • Notenleer voor kinderen, volwassenen en late starters
 • Podiumkunsten musical
 • Podiumkunsten improvisatie-drama
 • Workshops: ukulele, opnametechnieken (Reaper), partituren maken op de pc (Musescore), improvisatie drama (volwassenen), Afrikaanse & Braziliaanse percussie, …. Meer info
 • Instrumentenvoorstelling
 • Opendeurdag en klasconcerten
 • Juryexamen
 • Cafeest, Speelstraat, …
 • Online lessen : muziekvanuitonskot.be

Een nieuwe vleugelpiano voor Muziekschool De Pinte

TWS Projects realiseert maatschappelijk verantwoorde projecten zoals de aankoop van een nieuwe vleugelpiano van deze muziekschool. TWS Projects realiseert dit vanuit de kracht van het sociaal ondernemerschap, tot grote vreugde van de muziekschool. “Dankzij deze steun kan onze vzw nu eindelijk deze belangrijke stap zetten,” aldus Koen Caspeele.

Bekijk hier de leden van TWS Projects die dit project steunen

Onzekere locatie 

Hoewel Muziekschool De Pinte stabiliteit in haar werking nastreeft, blijft er onzekerheid over de locatie van de school. Koen Caspeele: “We hangen af van de lokalenplanning van de gemeentelijke basisschool en het atheneum. Samenspel met veel instrumenten kan alleen in een groot lokaal. Als de school een klaslokaalwijziging doorvoert, dan is een viool vlug opgepakt, maar een drumstel of piano verplaatsen gebeurt niet op één twee drie. We blijven dromen van een eigen grote polyvalente ruimte.”

Muziekschool Lochristi vzw (Gent)

Muziekschool Lochristi vzw staat in Gent en Oost-Vlaanderen bekend als een gevestigde waarde in het vrij muziekonderwijs. Kleuters, jongeren en volwassenen krijgen hier een toegankelijke muziekopleiding waar de wensen van de leerling centraal staan.

Ook wie graag op het podium of in de spotlights staat, kan in Muziekschool Lochristi terecht. Professionele coaches stomen je klaar voor het echte acteerwerk. Aanvullend op het bestaande lessenpakket zijn er ook workshops die je met of zonder voorkennis kan volgen.

Muziekcursussen Lochristi:

 • Muzieklessen: bekijk het aanbod
 • Podiumkunsten: droom jij van het grote podium?
 • Workshops over diverse onderwerpen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

TWS Projects verenigt ondernemers met een hart. Wij brengen bedrijven en ondernemers samen om gezamenlijk sociale projecten en goede doelen in Vlaanderen te realiseren. Meer dan 200 leden helpen nu al om tal van maatschappelijke projecten te helpen realiseren in heel Vlaanderen.

Wat krijgen onze leden in de plaats?

TWS Projects realiseert deze MVO-projecten met een directe return voor bedrijven. In ruil voor hun participatie in projecten helpen we ze vooruit via het aanreiken van performante businesstools.

Hoe ondersteunt TWS Projects haar leden-bedrijven?

 • Marketing en communicatie
 • Netwerking met andere leden en Walk & Talk-evenementen
 • Digitaal ledenplatform
 • Brainstormsessies en workshops
 • Opleiding

“TWS Projects is pas geslaagd als we een overtuigde win-win situatie zowel voor het maatschappelijke project als voor de helpende ondernemer hebben gerealiseerd.” (Geert Devloo, TWS Projects)

Wil jij ook deelnemen aan onze community met méér business als gevolg? Neem contact op!

 

Contact Muziekschool De Pinte en Lochristi

Muziekschool De Pinte vzw, Erasmus De Pinte, Polderdreef 42, info@muziekschooldepinte.be, tel.nr.: 0468 10 62 97, www.muziekschooldepinte.be 

Muziekschool Lochristi vzw, Koning-Boudewijnlaan, recht tegenover de bib, 9080 Lochristi, info@muziekschoollochristi.be, tel.nr.:  0468 04 32 54, https://www.muziekschoollochristi.be/index