In de kijker

Vleugelpiano
De Pinte

Melodietjes neuriën, liedjes zingen, aan de slag met eenvoudige instrument. Voor de allerjongsten begint de liefde voor muziek bij Muziekschool De Pinte. Een nieuwe wereld gaat open: die van geluiden, melodieën en ritmes.

Initiatie voor kleuters in Muziekschool De Pinte

Voor kleuters vanaf de peuterklas heeft Muziekschool De Pinte een leuke muziekinitiatiecursus waarin de muzikale ontwikkeling van jongs aan wordt gestimuleerd. Dit proces start met het welbevinden van het kind in een gevarieerde en speelse les. De lesgever werkt met muzikale parameters zoals tempo, melodie en ritme en koppelen deze aan beweging en fantasie.

Muziekbad op kleutermaat
Muziek stimuleert de ontwikkeling van kleuters zowel op cognitief, motorisch, communicatief als sociaal en emotioneel vlak. Simon Neyt, bestuurder van Muziekschool De Pinte: “Omdat je niet vroeg genoeg met muziek kunt bezig zijn, dompelen we kleuters van het instapklasje en het eerste klasje onder in ons ‘muziekbad’. Gestart als proefproject kent dit initiatief veel succes.”

“Eénmaal per week gedurende 40 minuten maken de kleuters samen plezier met muziek: ze exploreren en absorberen muzikale principes zoals hoog/laag, luid/stil, kort/lang, snel/traag én gaan er zelf mee aan de slag. We maken vooral veel plezier!”

Instrumentles en notenleer voor kinderen

Leerlingen die op jonge leeftijd willen starten met een instrumentles, volgen daarnaast een notenleertraject.  Dit traject valt samen met hun ‘lagere-school-periode’, duurt traditioneel 5 jaar, en vervalt op het moment dat leerlingen naar de middelbare school gaan.

Simon Neyt: “Onze instrumentlessen zijn individueel, waarbij we een uniek traject voor elke leerling uitstippelen, gebaseerd op zijn/ of haar noden en wensen. Daarnaast organiseren we ook groepslessen musical, drama, muziekworkshops en muziekkampen.”

Meer weten over de MVO projecten van TWS Projects?

De Pinte

Wat is een Transacoustic Silent Piano?

De MVO organisatie TWS Projects sponsorde voor Muziekschool De Pinte een splinternieuwe vleugelpiano. Het gaat om een Transacoustic Silent Piano die voor een unieke beleving van een akoestische piano-uitvoering zorgt, zelfs wanneer die via een hoofdtelefoon wordt bespeeld.

De Pinte

Muziekcursus voor kleuters

Melodietjes neuriën, liedjes zingen, aan de slag met eenvoudige instrument. Voor de allerjongsten begint de liefde voor muziek bij Muziekschool De Pinte. Een nieuwe wereld gaat open: die van geluiden, melodieën en ritmes.