In de kijker

Vleugelpiano
De Pinte

Sociaal ondernemen met een vleugje muziek

 

Koen Caspeele en Simon Neyt van Muziekschool De Pinte zijn blij met de nieuwe vleugelpiano die TWS Projects mee financierde. Een prachtig staaltje van sociaal ondernemerschap waarvan de leerlingen van de muziekschool en de hele gemeente kunnen meegenieten. 

Muziekschool De Pinte vzw is uitgegroeid tot een prachtige school met meer dan 550 leerlingen van alle leeftijden. De school biedt toegankelijke muziekcursussen voor jongeren en volwassenen.

 

Vleugelpiano en concertruimte in bibliotheek
Deze piano is bedoeld om de hele Pintse gemeenschap samen te brengen rond muziek. Ze zal worden opgesteld in de bibliotheek van De Pinte waar een concertruimte wordt voorzien. De leerlingen en leraars zullen er onder meer concerten voor publiek geven.

 

MUZIEKSCHOLEN DE PINTE EN LOCHRISTI

 

GRATIS PIANO SPELEN IN BIBLIOTHEEK

 

TWS Projects: sociaal ondernemen

Koen Caspeele en Simon Neyt van Muziekschool De Pinte over de samenwerking met TWS Projects: “Dankzij de steun van TWS Projects zet onze vzw nu eindelijk deze belangrijke stap. Onze muziekschool is een privé initiatief en draait enkel op inschrijvingsgelden en een beperkte subsidie van de gemeente.

TWS Projects financiert voor een groot deel de aankoop van deze piano. De extra kosten voor het onderhoudscontract, de stembeurten en de verzekering nemen onze school en de gemeente De Pinte voor hun rekening.”

 

INTERESSE IN SOCIAAL ONDERNEMEN?

 

Vleugelpiano DRUKWERK 11 preview


SDG’s: Sustainable Development Goals

 “Dit TWS-project scoort hoog op SDG doelstelling over kwaliteitsonderwijs,” zegt Geert Devloo van TWS Projects. “De SDG's (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties willen van onze wereld een gezondere en betere plek te maken voor alle mensen, en dit tegen 2030. Zowel op Vlaams als gemeentelijk niveau zijn de mondiale SDG’s vertaald naar lokale initiatieven. Dit project over muziekonderwijs past hier perfect in!”

“Wij nodigen al onze leden-ondernemers die dit project steunen dan ook graag uit op een bedankingsavond met een vleugelpianoconcert. De bedrijven zullen worden vermeld op een ‘Wall of Fame’ bij de piano. We denken ook na over opnames van onze leerlingen aan de piano, als een mooi geschenk voor onze leden-ondernemers.”


WAT ZIJN DE SDG’S?

 

Online lessen Muziekschool De Pinte

De voorbije lockdowns zetten Muziekschool De Pinte ertoe aan om online lessen te geven. “Onze leerkrachten hebben toen snel de switch gemaakt,” aldus Koen Caspeele. “We zullen de online lessen mee integreren in ons aanbod, maar uiteraard enkel wanneer de cursus en het publiek er zich toe lenen. Wij geven nog altijd voorrang aan onze fysieke lessen.”

 

ONLINE MUZIEKLESSEN

          

Interesse in de MVO projecten van TWS Projects?

 

 

 

Vleugelpiano DRUKWERK 04 preview

 

De Pinte

Wat is een Transacoustic Silent Piano?

De MVO organisatie TWS Projects sponsorde voor Muziekschool De Pinte een splinternieuwe vleugelpiano. Het gaat om een Transacoustic Silent Piano die voor een unieke beleving van een akoestische piano-uitvoering zorgt, zelfs wanneer die via een hoofdtelefoon wordt bespeeld.

De Pinte

Muziekcursus voor kleuters

Melodietjes neuriën, liedjes zingen, aan de slag met eenvoudige instrument. Voor de allerjongsten begint de liefde voor muziek bij Muziekschool De Pinte. Een nieuwe wereld gaat open: die van geluiden, melodieën en ritmes.